Černý kořen smažený v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen smažený v těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45641 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Černý kořen |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na vaření kořene | |
---|---|
1 l | Voda pitná |
Na těstíčko | |
300 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
40 g | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 849,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černý kořen smažený v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji. |
Poznámka
Servírujeme teplé.