Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem
Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45645 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Lilek |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 884,4mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Lilek, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Lilky a očištěné mrkve pomocí škrabky na zeleninu podélně pokrájíme na velmi tenké plátky, papriky zbavíme semínek a nařežeme na jemno. Zeleninu vložíme do misky, osolíme a opepříme. |
2 | Silné krajíce toastového chleba opečeme z obou stran po třech minutách. |
3 | Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi malé kousky. Malé pórky krájíme na tenká kolečka. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, do kterého z misky vyklopíme připravené lilky, mrkev a papriky. Restujeme 4 minuty, zeleninu z pánve vyjmeme a odložíme stranou. |
5 | Nyní ve stejné pánvi připravíme dresink. Rozehřejeme olivový olej, přidáme pórky a vinný ocet. Směs dusíme asi 2 minuty, přidáme rajčata, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně. |
6 | Tousty obložíme restovanou zeleninou, přelijeme horkým dresinkem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.