Recept

Řecká bramborová kaše skordalia

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45648

Ingredience

1 kg Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 160 mg
8% Bílkoviny 5 g

Řecká bramborová kaše skordalia postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.

2

Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.

3

Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept