Jednoduchý recept

Mrkvovo-jablečný cimes

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45649
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

20 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
1 kg Jablka
30 g Máslo čerstvé
1,5 kg Mrkev kořen
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 842kJ
11% Sacharidy 38 g
579% Tuky 435 g
1% Sodík 16 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mrkvovo-jablečný cimes postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme je do hrnce. Mrkev oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, přihodíme do hrnce, přidáme máslo, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme 15 minut do měkka. Potom vsypeme cukr, vanilkový a skořicový cukr, dobře promícháme a ještě chvilku povaříme.

2

Hrnec odstavíme, necháme vychladnout a cimes podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Mrkvovo-jablečný cimes podáváme jako studený dezert k svátku Roš-ha-šana /Nový rok/

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept