Recept

Pečené věnečky z vařených brambor

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45650
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

800 g Brambory
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 501kJ
7% Sacharidy 26 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 143 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pečené věnečky z vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, vložíme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme v předehřáté troubě vysušit. Suché brambory propasírujeme do mísy, přimícháme po částech máslo, žloutky, sůl, muškátový květ. Hmotu pečlivě vymícháme, vložíme do cukrářského sáčku a tvoříme věnečky na plechu, vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept