Makrela s fenyklovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s fenyklovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Citrony |
1200 g | Makrela obecná |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
9 g | Sůl |
Na salát | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
40 g | Kapary |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 475,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Fenykl sladký - hlíza, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s fenyklovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Makrelu nakrájíme na povrchu do mřížky, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Vnitřek ryby také potřeme olejem, nasolíme a opepříme, vložíme několik plátků citronu, spíchneme párátkem. Plátky citronu rozložíme i po a přetáhneme potravinářskou síťkou nebo ovážeme nití, aby se nesesmekly. Makrelu grilujeme 20 minut, až je dobře propečená. |
2 | Mezitím si připravíme fenyklový salát. Do mísy nakrájíme fenykl, přidáme kapary, prolisovaný česnek, petržel, zakapeme citronovou šťávou a olejem, podle chuti osolíme, opepříme. Hotový salát podáváme jako přílohu ke grilované makrele, kterou ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.