Slunečnicový chléb s paprikovým žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slunečnicový chléb s paprikovým žervé
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45652 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
120 g | Chléb slunečnicový |
400 ml | Mléko kefírové |
50 g | Paprika červená |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
100 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Mléko kefírové, Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slunečnicový chléb s paprikovým žervé postup přípravy receptu:
1 | Chléb nakrájíme na krajíčky, pažitku posekáme na jemno, červenou papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme nadrobno. Papriku s pažitkou vmícháme do žervé, osolíme a opepříme. Touto pomazánkou namažeme krajíčky chleba, doplníme plátky kyselé okurky a podáváme s kefírovým mlékem. |
Poznámka
Servírujeme studené.