Recept

Zapečené brambory s uzeným masem a rajčatovým protlakem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45653
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Protlak rajčatový
80 g Sádlo vepřové škvařené
70 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Vepřová uzená plec
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 726kJ
11% Sacharidy 40 g
35% Tuky 26 g
29% Sodík 577 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapečené brambory s uzeným masem a rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na klínky, cibuli pokrájíme nahrubo, uzené maso rozkrájíme na klíny, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

V pekáči na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, brambory, nať, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Směs zasypeme strouhankou a v předehřáté troubě necháme zapéct.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept