Špagety se smetanovou omáčkou a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se smetanovou omáčkou a houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 45654 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
350 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 30,2mg |
Draslík | 474,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana jihočeská zakysaná15%, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami jsou skvělou variantou vhodnou spíše pro dospělé. Ještě se bojím houby synovi dávat, ale to mě rozhodně nezastaví od toho, abych omáčku připravila na špagety znova pro mě a pro manžela. Je vážně výtečná. Cibulka a česnek dodají omáčce chuť a houby sytost.