Chléb s tuňákem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s tuňákem a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45657 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 298,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 81,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s tuňákem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Scedíme konzervu tuňáka, maso rozmačkáme vidličkou, přidáme majonézu, citronovou šťávu a protlak. Osolíme, opepříme, pomažeme krajíce chleba. Ty dáme následně na gril a minutu grilujeme. Sudnáme z grilu, posypeme nadrobno nasekanou cibulkou, sýrem a dáme zpět na gril, kde necháme 3 minuty dopéct. |
Poznámka
Servírujeme teplé.