Srnčí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí ragú
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4566 |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kg | Srnčí plec |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 309,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 434,2mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí ragú postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na menší kousky. |
2 | Vyškvaříme slaninu a cibuli, přidáme osolené a opepřené maso, |
3 | celer, nadrobno, kousky chlebové kůrky, citrónovou kůru, koření, |
4 | ocet a zalijeme do roviny vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka. |
5 | Maso vyndáme, omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a pokrájené |
6 | kapary, krátce povaříme. |