Jednoduchý recept

Lilek plněný masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 45665
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Kečup ostrý
100 g Lilek
30 g Máslo čerstvé
10 g Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
3% Sacharidy 12 g
53% Tuky 40 g
20% Sodík 392 mg
19% Bílkoviny 11 g

Lilek plněný masem postup přípravy receptu:

1

Lilek umyjeme, po délce rozkrojíme, lžíci částečně vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme, vložíme do skleněné mísy, přidáme máslo a vložíme do mikrovlnné trouby na 1,5 minuty. K česneku přidáme připravenou dužinu z lilku, vrátíme mísu do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Nakonec do mísy přidáme přidáme na strojku pomleté maso, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, všechny suroviny promícháme dohromady, naplníme připravené půlky lilku, naplněný lilek položíme do mísy a dusíme 3 minuty.

2

Hotový pokrm vytáhneme z mikrovlnné trouby, posypeme oreganem, přiklopené necháme 2 minuty ustálit a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Plněný lilek podáváme jako teplé jídlo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Lilek plněný masem
Musíme vyzkoušet grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept