Bramborové plátky se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové plátky se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45669 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
Na omáčku | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 65,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Česnek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové plátky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem a rozložíme na alobalový fritovací tác. Posolíme, opepříme, grilujeme 5 minut, otočíme. Po obrácení posypeme plátky strouhaným Čedarem a dogrilujeme. |
2 | Na omáčku připravíme v míse zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dokonale vymícháme, hotovou omáčkou posléze přelijeme opečené brambory. Podáváme posypané nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.