Jednoduchý recept

Bramborové plátky se zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 45669
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

800 g Brambory
30 ml Olej olivový
50 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
150 g Sýr Čedar
Na omáčku
3 stroužek Česnek
2 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
8% Sacharidy 29 g
40% Tuky 30 g
63% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Bramborové plátky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem a rozložíme na alobalový fritovací tác. Posolíme, opepříme, grilujeme 5 minut, otočíme. Po obrácení posypeme plátky strouhaným Čedarem a dogrilujeme.

2

Na omáčku připravíme v míse zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dokonale vymícháme, hotovou omáčkou posléze přelijeme opečené brambory. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept