Pečená jablka s ovocnou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka s ovocnou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45676 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
60 g | Džem višňový |
60 g | Hrozinky |
5 ks | Jablka |
60 g | Meruňky sušené |
70 g | Švestky sušené |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 485,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Meruňky sušené, Švestky sušené, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem višňový, Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka s ovocnou náplní postup přípravy receptu:
1 | Větší jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a vcelku jablka vkládáme do vroucí vody s citronovou šťávou, 3 minuty povaříme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky, švestky a hrozinky pokrájíme nadrobno, vše v misce smícháme s džemem do směsi. Bílky ušleháme s cukrem do tuha. |
2 | Jablka vyjmeme z vroucí vody, necháme okapat a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do otvorů po jádřincích vkládáme připravenou směs, kolem každého jablka uděláme ozdobné pusinky z bílků. Vložíme do předehřáté trouby, v mírné troubě pečeme 25 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.