Zapečené gnocchi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené gnocchi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4568 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
500 g | Bramborové noky |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 39,8mg |
Draslík | 465,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 848,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Mozzarella, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené gnocchi postup přípravy receptu:
1 | Papriku zbavíme semen a společně s cibulí nasekáme najemno. |
2 | Poté doměkka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme další cca minutu. Přidáme loupaná rajčata, gnocchi, promícháme, přivedeme k varu a cca 15min zvolna provaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Ochutíme solí, pepřem, vmícháme bazalkové lístky a směs přemístíme do zapékací mísy. |
4 | Posypeme mozzarellou a několik minut zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě tak, aby sýr zezlátl. Poté ihned podáváme. |