Recept

Špagety s tykví a smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45681
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Kari koření
40 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
20 g Sezam - semena
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
400 g Tykev
1,5 l Voda pitná
50 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
24% Sacharidy 86 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 271 mg
28% Bílkoviny 16 g

Špagety s tykví a smetanou postup přípravy receptu:

1

Papriku omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince, odstraníme zbývající semínka a opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme, očistíme a oloupeme, poté ji rozkrájíme na nudličky. Rozehřejeme pánev a bez tuku na ní opražíme sezamová semínka, potom je vyjmeme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kari i papriku a krátce osmahneme.

2

Na pánev přilijeme zeleninový vývar a smetanu, vše necháme projít varem. Do směsi vložíme tykev a přibližně 3 minuty vaříme bez pokličky. Přidáme sůl a pepř, dochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru.

3

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a přendáme do předem nahřáté mísy, ve které je promícháme s omáčkou. Nakonec si opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nahrubo. Takto připravenou petrželku přidáme spolu se sezamovým semínkem k těstovinám. Upravíme do misek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept