Špagety s tykví a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s tykví a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45681 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kari koření |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
20 g | Sezam - semena |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tykev |
1,5 l | Voda pitná |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 362,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kari koření, Paprika červená, Sezam - semena, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Špagety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s tykví a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Papriku omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince, odstraníme zbývající semínka a opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme, očistíme a oloupeme, poté ji rozkrájíme na nudličky. Rozehřejeme pánev a bez tuku na ní opražíme sezamová semínka, potom je vyjmeme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kari i papriku a krátce osmahneme. |
2 | Na pánev přilijeme zeleninový vývar a smetanu, vše necháme projít varem. Do směsi vložíme tykev a přibližně 3 minuty vaříme bez pokličky. Přidáme sůl a pepř, dochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru. |
3 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a přendáme do předem nahřáté mísy, ve které je promícháme s omáčkou. Nakonec si opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nahrubo. Takto připravenou petrželku přidáme spolu se sezamovým semínkem k těstovinám. Upravíme do misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.