Srnčí guláš s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
360 g | Chléb celozrnný pšeničný Graham |
700 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
200 g | Kosti hovězí řídké |
120 g | Mrkev kořen |
4 g | Nové koření celé |
10 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
80 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Srnčí plec |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 862,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný Graham, Jíška hotová tmavá, Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí guláš s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odřežeme od kostí, nakrájíme na kostky, kosti dáme pryč, cibuli očistíme, rozkrájíme na drobné kostičky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme. |
2 | Ve větším hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř odpaří, maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme vodou, přiložíme ořezané srnčí kosti, hovězí kosti, přilijeme červené víno a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přidáme nastrouhanou zeleninu, česnek, rajčatový protlak, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dodusíme. Z uvařeného guláše vyndáme kosti a celé koření. |
Poznámka
Guláš podáváme teplý s čerstvým tmavým chlebem.