Jednoduchý recept

Srnčí guláš na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45687
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
4 stroužek Česnek
200 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
5 g Kmín celý
600 g Knedlík kynutý
5 g Majoránka
3 g Nové koření celé
7 g Paprika mletá pálivá
15 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý celý
20 g Podravka
100 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
900 g Srnčí maso
8 g Sůl
50 ml Víno červené
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
17% Sacharidy 60 g
43% Tuky 32 g
38% Sodík 759 mg
79% Bílkoviny 44 g

Srnčí guláš na slanině postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přisypeme slaninu, trochu ji rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, nasypeme do hrnce maso, zprudka osmažíme, posypeme polovinou mleté papriky, necháme rozpustit. Přilijeme červené víno, polovinu vody, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Dolijeme zbylou vodu, ochutíme Podravkou, kmínem a zahustíme jíškou. Na vedlejším hořáku v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou sladkou mletou papriku, přidáme pálivou mletou papriku, chvíli orestujeme a přilijeme do guláše. Ještě ovoníme majoránkou a dodusíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha se výborně hodí kynutý knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept