Zaječí karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí karbanátky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4569 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 kg | Vepřový bok |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 230,1mg |
Draslík | 676,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 81,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Olej stolní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Vepřový bok, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Zaječí předek s vnitřnostmi bez jater a bůček, umeleme. |
2 | Ostatní maso na kostech, osolíme a podusíme, podlité doměkka. Maso z kostí seškrábeme a přidáme k mletému masu. Slaninu, pokrájíme a vyškvaříme, přidáme vejce, necháme zhoustnout a přidáme k masu. |
3 | Osolíme, opepříme, přidáme citrónovou kůru, bílek a zahustíme strouhankou. Ze směsi děláme karbanátky které pečeme na oleji. |