Krevetová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45693 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
350 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 169,2mg |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 6,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 20,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme majonézu, smetanu, rajský protlak a krevety. Všechno pořádně promícháme, osolíme a opepříme dle chuti. Poté položíme na krajíc chleba plátek salátu a na něj rozetřeme majonézu. |
Poznámka
Servírujeme studené.