Jednoduchý recept

Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45695
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
115 g Fazolové lusky zelené
50 g Kokos - mletý (Kopra)
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
50 g Ořechy Kešu
90 g Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
18% Sacharidy 63 g
52% Tuky 39 g
15% Sodík 304 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v osolené vodě a uchováme teplou.

2

Ve woku rozpálíme olej, na středním ohni do zlatova osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme na jemno nasekanou chilli papričku bez semínek, opražené kešu oříšky a pražený kokos. Za stálého míchání krátce orestujeme, vmícháme cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a přibližně 2 minuty prohřejeme. Poté směs shrneme na stranu a do pánve rozklepneme vejce. Necháme trochu ztuhnout, promícháme dřevěnou vařečkou se směsí.

3

Vložíme na plátky nakrájené zelené fazolky, krouhané zelí a uvařenou rýži. Restujeme a mícháme, dokud zelenina nezměkne.

4

Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s měsíčky limety, které slouží k zakápnutí rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé. Limetové měsíčky servírujeme ve zvláštní misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept