Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45695 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
115 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Kokos - mletý (Kopra) |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Ořechy Kešu |
90 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Limetka, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Sůl, Vejce slepičí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Ocet rýžový , Omáčka sójová, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v osolené vodě a uchováme teplou. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, na středním ohni do zlatova osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme na jemno nasekanou chilli papričku bez semínek, opražené kešu oříšky a pražený kokos. Za stálého míchání krátce orestujeme, vmícháme cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a přibližně 2 minuty prohřejeme. Poté směs shrneme na stranu a do pánve rozklepneme vejce. Necháme trochu ztuhnout, promícháme dřevěnou vařečkou se směsí. |
3 | Vložíme na plátky nakrájené zelené fazolky, krouhané zelí a uvařenou rýži. Restujeme a mícháme, dokud zelenina nezměkne. |
4 | Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s měsíčky limety, které slouží k zakápnutí rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Limetové měsíčky servírujeme ve zvláštní misce.