Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45697 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 polévková lžíce | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
50 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Krevetová pasta |
350 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka ústřicová |
350 g | Rýže jasmínová |
15 ks | Thajská bazalka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 487,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Hrášek, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta, Krevety tygří - loupané, Rýže jasmínová, Thajská bazalka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme. |
3 | Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Úústřicová omáčka je velmi slaná, proto dochucujeme opatrně.