Jednoduchý recept

Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45697
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 polévková lžíce Česnek
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
50 g Hrášek
1 polévková lžíce Krevetová pasta
350 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka ústřicová
350 g Rýže jasmínová
15 ks Thajská bazalka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
19% Sacharidy 67 g
14% Tuky 11 g
13% Sodík 262 mg
49% Bílkoviny 28 g

Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou.

2

V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme.

3

Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Úústřicová omáčka je velmi slaná, proto dochucujeme opatrně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept