Jednoduchý recept

Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45699

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kg Rýže dušená
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso libové
1 polévková lžíce Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
11% Sacharidy 41 g
31% Tuky 23 g
10% Sodík 206 mg
43% Bílkoviny 24 g

Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.

2

Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.

3

Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme 1kg vařené rýže, tzn. cca 400g syrové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept