Jednoduchý recept

Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45702
Kategorie: Rýže

Ingredience

0,5 ks Brokolice
2 stroužek Česnek
100 ml Chilli omáčka
1 kávová lžička Cukr třtinový
200 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže jasmínová
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
14% Sacharidy 50 g
7% Tuky 6 g
23% Sodík 461 mg
31% Bílkoviny 18 g

Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké proužky.

2

Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni na dolatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté plamen zesílíme na maximum, vložíme maso a restujeme cca 2 minuty. Odhrneme jej ke kraji pánve, doprostřed rozklepneme vejce, necháme mírně ztuhnout a smícháme s osmaženým masem.

3

Přisypeme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Seškrábneme i usazeniny ze dna woku. Přidáme nahrubo pokrájenou brokolici, tmavou i světlou sójovou omáčku, ochutíme cukrem a rybí omáčkou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme.

4

Směs opepříme, rozdělíme do misek a ihned podáváme a chilli omáčkou.

Poznámka

Jasmínovou rýži předem uvaříme, uvedená gramáž je váha již uvařené rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept