Brioška s vajíčky a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioška s vajíčky a slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45704 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
8 ks | Briošky máslové |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 400,0mg |
Draslík | 264,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Briošky máslové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioška s vajíčky a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Zlehka opečeme krajíce brioškového chleba, poté je namažeme máslem. V misce ušleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nasekaná rajčata. Na másle usmažíme slaninu, kterou pokládáme na briošky. Do pánve vlijeme směs z misky, opečeme a navršíme na briošku se slaninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.