Sendvič s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič s hovězím masem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45708 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
300 g | Bageta |
350 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Majonéza |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
30 g | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 218,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 598,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Majonéza, Paprika mletá sladká, Rajčata, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme vodorovně bagety tak, aby zůstaly neoddělené. Následně je vložíme na gril či do trouby a lehce opečeme. |
2 | Hovězí maso posypeme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Koření do masa lehce vetřeme. Na pánvi rozpálíme olej, maso opékáme do zlatova přibližně tři minutky. Poté ho nakrájíme na nudličky. |
3 | Bagetu potřeme majonézou a vložíme do ní nudličky masa a plátky rajčat, pokapané olivovým olejem. Na závěr posypeme maso nasekanou řeřichou a vložíme do sendviče. |
Poznámka
Servírujeme teplé nebo studené podle příležitosti.