Recept

Bulgurový salát s mátou a kuřetem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 45709

Ingredience

150 g Bulgur
2 ks Cuketa
400 g Fazole
200 g Kuřecí maso vařené
1 ks Lilek
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
50 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 325kJ
28% Sacharidy 102 g
34% Tuky 26 g
27% Sodík 534 mg
76% Bílkoviny 43 g

Bulgurový salát s mátou a kuřetem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme bulgur a zalijeme ho vývarem. Poté mísu zakryjeme a necháme dvacet minut, dokud bulgur do sebe nenatáhne všechen nebo skoro všechen vývar.

2

Mezitím na grilu opečeme zeleninu. Mřížku vyložíme alobalem a potřeme olejem. Na gril pak rozložíme na kolečka nakrájený lilek s cuketou a na proužky nakrájenou papriku. Zeleninu grilujeme, dokud nezměkne, cca 10 minut z každé strany.

3

Bulgur zcedíme, přidáme k němu na kousky nakrájené kuřecí maso, zeleninu, ocet a fazole. Osolíme, opepříme a pořádně zamícháme.

4

Na závěr rozehřejeme máslo, do kterého přídáme nasekanou mátu. Zálivkou salát polejeme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept