Salát s grilovanou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s grilovanou treskou
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45713 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
30 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 331,2mg |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 412,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s grilovanou treskou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme lžíci oleje, citronovou šťávu a papriku. Směsí potřeme filety z tresky (bez kůže). Rybu dáme na středně rozpálený gril a grilujeme přibližně 7 minut, dokud se maso nerozpadá. |
2 | Mezitím ušleháme olej s octem, hořčicí, solí a pepřem. Maso rozmačkáme na kousky, přidáme natrhaný salát a zalijeme zálivkou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Podáváme ideálně s bagetou či celozrným pečivem.