Recept

Carpaccio s majonézovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45714
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
125 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Řeřicha
1 ks Salát hlávkový
90 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 912kJ
1% Sacharidy 4 g
78% Tuky 58 g
24% Sodík 472 mg
68% Bílkoviny 38 g

Carpaccio s majonézovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet.

2

Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo.

3

Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne.

4

Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír.

5

Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme..

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept