Jednoduchý recept

Chlebové šátečky plněné masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45720

Ingredience

2 ks Cibule
5 g Cukr krupice
20 g Droždí
600 g Hovězí maso mleté
50 g Mandle
0,5 kg Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
10 g Tuk rostlinný
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
9% Sacharidy 33 g
26% Tuky 19 g
7% Sodík 137 mg
30% Bílkoviny 17 g

Chlebové šátečky plněné masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme chlebové těsto: v misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků, necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

2

V době, kdy nám kyne těsto, si připravíme masovou náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. V misce nakrájenou cibuli a nastrouhané mandle smícháme s mletým masem a máslem, podle chuti opepříme, osolíme.

3

Masovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty následně v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.

4

Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept