Jednoduchý recept

Chlébové šátečky plněné vajíčkovou nádivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 45721

Ingredience

5 g Cukr krupice
20 g Droždí
0,5 kg Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
10 g Tuk rostlinný
4 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 111 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chlébové šátečky plněné vajíčkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem, droždím a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

2

V době, kdy těsto kyne, připravíme nádivku. Vejce uvaříme natrdo, pak necháme pod proudem studené vody vychladit, oloupeme je, nadrobno nasekáme. Na jemno rozsekáme i petrželovou nať, v misce připravenou petrželku a vajíčka smícháme se sýrem, podle chuti případně osolíme, opepříme.

3

Vajíčkovo-sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky a ty v půlce přeložíme do tvaru půlměsíce. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.

4

Plněné chlebové placky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept