Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou
Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45723 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 dl | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
1 špetka | Koriandr mletý |
0,5 kg | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 113,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Droždí, Koriandr mletý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout. |
2 | V době, kdy těsto kyne, připravíme špenátovou náplň. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, v misce ji smícháme se špenátovým protlakem a citronovou šťávou, podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme, necháme přikryté 30 minut rozležet. |
3 | Špenátovou směs poté rozdělíme na chlebové placky, ty přeložíme tak, aby vytvořily trojúhelník. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly. |
4 | Plněné chlebové trojhránky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu. |
Poznámka
Podáváme teplé.