Jednoduchý recept

Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45723
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 dl Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
20 g Droždí
1 špetka Koriandr mletý
0,5 kg Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
9% Sacharidy 33 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 97 mg
10% Bílkoviny 6 g

Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

2

V době, kdy těsto kyne, připravíme špenátovou náplň. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, v misce ji smícháme se špenátovým protlakem a citronovou šťávou, podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme, necháme přikryté 30 minut rozležet.

3

Špenátovou směs poté rozdělíme na chlebové placky, ty přeložíme tak, aby vytvořily trojúhelník. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.

4

Plněné chlebové trojhránky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept