Recept

Kořeněné dušené zelí s paprikami a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45727
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
300 g Paprika zelená
500 g Rajčata
100 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 912kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 97 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kořeněné dušené zelí s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy a vyřízneme košťál, poté zelí nakrájíme na tenké nudličky. Z paprik vykrojíme semena a pokrájíme je na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Chilli papričky také zbavíme semen krájíme na nudličky.

2

V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a smažíme do zlatova. K cibuli vmícháme papriky, osolíme a za stálého míchání dusíme. K poloměkkým paprikám přidáme zelí, zamícháme, dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme rajčata, chilli papričky a dusíme za občasného míchání do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept