Zapečené cukety dušené na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené cukety dušené na cibuli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45728 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Cuketa |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
90 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 823,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené cukety dušené na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Malé cukety očistíme a nakrájíme na kostičky, slaninu a cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Sýr nastrouháme, petrželovou nať sekáme nadrobno. Zapékací mísu vymažeme máslem. |
2 | Na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, osmažíme. K usmažené cibuli přidáme cukety, osolíme, opepříme a zhruba 5 minut za občasného míchání dusíme. Poté do směsi vmícháme rajčata, nať, sýr a promícháme. |
3 | Směsí naplníme zapékací mísu, v předehřáté troubě pečeme 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.