Recept

Polévka z jablek s vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45730
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Cukr krupice
70 g Hrozinky
700 g Jablka
70 g Rybíz červený
50 g Solamyl
500 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
13% Sacharidy 48 g
100% Tuky 75 g
1% Sodík 19 mg
4% Bílkoviny 2 g

Polévka z jablek s vínem postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostky a v hrnci zalijeme vínem, přimícháme kousky citronové kůry, cukr a na mírném plameni dusíme 20 minut.

2

Poté propasírujeme, přilijeme vodu, přidáme hrozinky, opraný a obraný rybíz, na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Polévku zahustíme Solamylem, který jsme rozšlehali v 50 ml vody, 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme citronovou šťávu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept