Polévka z jablek s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z jablek s vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45730 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
70 g | Hrozinky |
700 g | Jablka |
70 g | Rybíz červený |
50 g | Solamyl |
500 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Rybíz červený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z jablek s vínem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostky a v hrnci zalijeme vínem, přimícháme kousky citronové kůry, cukr a na mírném plameni dusíme 20 minut. |
2 | Poté propasírujeme, přilijeme vodu, přidáme hrozinky, opraný a obraný rybíz, na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Polévku zahustíme Solamylem, který jsme rozšlehali v 50 ml vody, 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme citronovou šťávu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.