Srnčí guláš se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš se žampiony
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
30 g | Brusinky |
200 g | Cibule |
30 g | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
900 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno červené |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, srnčí maso odblaníme, pokrájíme na menší kousky, čerstvé žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. |
2 | V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, promícháme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, vínem, přidáme kostku hovězího polévkového vývaru, kečup, brusinky, žampiony a dusíme do měkka. |
3 | Guláš podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.