Jednoduchý recept

Špízy z vepřového masa, manga a plísňovým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45735
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Hořčice kremžská
1 ks Limetka
1 ks Mango
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Tymián čerstvý
300 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
6% Sacharidy 21 g
18% Tuky 14 g
33% Sodík 668 mg
46% Bílkoviny 26 g

Špízy z vepřového masa, manga a plísňovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme šlach i větších kousků tuku, krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Tymián opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků, smícháme s hořčicí. Maso osolíme, opepříme a tence potřeme hořčičnou směsí. V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Maso opékáme při střední teplotě 15 - 18 minut (podle velikosti masa). Po vyjmutí z pánve ho zabalíme do alobalu a necháme vychladnout.

2

Mezitím oloupeme mango, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na asi 2 cm velké kostky. Chilli papričku omyjeme, odkrojíme stopku, i se semínky jemně nasekáme.

3

Z limetky vymačkanou šťávu smícháme s chilli, medem a vmícháme kostičky manga. Sýr nakrájíme na asi 1,5 cm velké kostky, aby se po napíchnutí na špíz nerozpadávaly, maso nakrájíme na přibližně dvoucentimetrové kostky.

4

Na ocelový nebo dřevěný špíz napíchneme vždy kousek masa, kostičku manga a kostku sýra. Po upečení skládáme na podnos nebo mísu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Dobrou alternativou může být místo manga i ananas. Vepřové maso můžeme nahradit například králičím. Avšak králičí maso opékáme raději jen 5 minut. Po zchladnutí je nakrájíme na přibližně centimetr silné kousky a ty ještě nakonec rozpůlíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept