Srnčí guláš s okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s okurkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
100 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
70 g | Okurky nakládané |
40 g | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý celý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
900 g | Srnčí plec |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 905,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Polévkové kostky Vitana, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s okurkami postup přípravy receptu:
1 | Srnčí plec nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, celer s mrkví očistíme, pokrájíme na kostičky, nakládané okurky rozkrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s celerem a mrkví, osmažíme, podlijeme polovinou vody, přidáme kostku hovězího vývaru, nakrájené maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme, dokud se voda úplně nevydusí. Nyní zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme zbytkem vody a dusíme do měkka. Pět minut před koncem dušení přimícháme nakrájené okurky a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.