Domácí pečené brambory na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí pečené brambory na česneku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 45738 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Domácí pečené brambory na česneku postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a neoloupané je pokrájíme na čtvrtky, následně je uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Česnek oloupeme a stroužky česneku utřeme. Uvařené brambory potom opečeme v troubě nebo ve fritovacím hrnci do zlatova. Prosypeme solí a rozmícháme v nich utřený česnek. Takto připravené podáváme buď jako přílohu k různým masům, nebo i samostatně - teplé. |
Poznámka
Servírujeme teplé.