Jednoduchý recept

Srnčí guláš s paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 45739
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Cibule
20 g Hořčice
25 g Jíška hotová tmavá
600 g Knedlík kynutý
300 g Paprika červená
7 g Paprika mletá pálivá
50 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
900 g Srnčí plec
8 g Sůl
8 g Vegeta
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
18% Sacharidy 66 g
25% Tuky 19 g
31% Sodík 615 mg
115% Bílkoviny 65 g

Srnčí guláš s paprikou postup přípravy receptu:

1

Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.

3

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept