Jednoduchý recept

Thajské dušené kuře s jasmínovou rýží

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45740

Ingredience

1 kávová lžička Garam masala
1 hrst Koriandr čerstvý
1200 g Kuře
4 polévková lžíce Olej rostlinný
350 g Rýže jasmínová
2 kávová lžička Sůl
700 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
11% Sacharidy 41 g
51% Tuky 38 g
43% Sodík 866 mg
73% Bílkoviny 41 g

Thajské dušené kuře s jasmínovou rýží postup přípravy receptu:

1

Kuře vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na menší kousky. Rýži propláchneme ve vodě, necháme okapat, ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni osmahneme do zlatova nadrobno nasekaný česnek. Vložíme maso, zesílíme plamen a po všech stranách orestujeme do hněda. Vmícháme garam masalu, maso v koření důkladně obalíme. Přidáme rýži, ochutíme solí a promícháme.

2

Následně zalijeme vývarem, zakryjeme a přivedeme k varu. Na mírném ohni zvolna povaříme 10 minut (do změknutí rýže). Odstavíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout.

3

Směs načechráme vidličkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou natí koriandru a ihned teplou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept