Jednoduchý recept

Italský chlebový salát

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45741
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule červená
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary
40 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
16% Sacharidy 56 g
35% Tuky 27 g
0% Sodík 7 mg
17% Bílkoviny 10 g

Italský chlebový salát postup přípravy receptu:

1

Chléb nakrájíme či natrháme na kousky o velikosti sousta a rozložíme je na plech. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku a pokapeme vše olejem. Vložíme do trouby, pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů.

2

Mezitím si připravíme zálivku. Do mísy dáme lžičku oleje, ocet, cukr a pepř. Přisypeme kolečka cibule a pořádně zamícháme. Poté přidáme nakrájená rajčata, nasekané kapary, opět promícháme.

3

Do mísy se salátem vložíme upečený chléb s paprikou, promícháme a necháme vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept