Italský chlebový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský chlebový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45741 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kapary |
40 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 305,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 972,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Cibule červená, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský chlebový salát postup přípravy receptu:
1 | Chléb nakrájíme či natrháme na kousky o velikosti sousta a rozložíme je na plech. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku a pokapeme vše olejem. Vložíme do trouby, pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů. |
2 | Mezitím si připravíme zálivku. Do mísy dáme lžičku oleje, ocet, cukr a pepř. Přisypeme kolečka cibule a pořádně zamícháme. Poté přidáme nakrájená rajčata, nasekané kapary, opět promícháme. |
3 | Do mísy se salátem vložíme upečený chléb s paprikou, promícháme a necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.