Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45742 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Rýže jasmínová |
400 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
250 ml | Kokosové mléko |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
90 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
1 kávová lžička | Tamarindová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 158,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže jasmínová, Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži nasypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přemístíme ho většího hrnce, zalijeme vroucí vodou, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 15 minut. Musí se nám vstřebat téměř všechna tekutina. |
2 | Poté zmírníme plamen na minimum a pomalu pražíme cca 2 hodiny dokřupava. Když se rýže začne lepit na dno, pokračujeme v restování ještě 5 minut, dokud se koláč nezačne odlepovat od stěn hrnce. Rýži opatrně vyklopíme na plech a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout. |
3 | Mezitím připravíme omáčku. Česnek nakrájíme nahrubo, korinadrovou nať nasekáme, vařené krevety očistíme, tamarindovou pastu rozmícháme v trošce horké vody, pražené ořechy nasekáme a chilli papričku bez semínek nadrobno nakrájíme. Vše vložíme do mixéru, přidáme zbylé ingredience a rozmixujeme na hladkou pastu. Omáčku přelijeme do misky. |
4 | Rýžový koláč nalámeme na kousky a podáváme s připravenou omáčkou. |
Poznámka
Rýžový koláč lze zakoupit i hotový.
Skvělý tip Určite musíme vyzkoušet