Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45743 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Gouda |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
5 ks | Rajčata |
100 g | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 674,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Limetková šťáva, Okurka salátová, Rajčata, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme česnek, horčici, olej, a limetkovou šťávu. Umixujeme do hladka, poté přidáme smetanu a opět pár vteřin mixujeme, aby se všechny suroviny důkladně promíchaly. |
2 | Poté do mísy dáme na kousky pokrájenou okurku, rajčata, sýr, avokádo a šunku. Zamícháme, dáme na talíř a zalijeme zálivkou. Promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.