Jednoduchý recept

Srnčí guláš na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45744

Ingredience

1 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
360 g Chléb konzumní
200 g Cibule
100 g Houby nakládané
200 g Houby čerstvé
25 g Jíška hotová tmavá
1 ks Masox
50 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
900 g Srnčí plec
4 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
12% Sacharidy 42 g
47% Tuky 35 g
22% Sodík 437 mg
112% Bílkoviny 63 g

Srnčí guláš na houbách postup přípravy receptu:

1

Ze srnčího plecka ořežeme všechny blány, maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, čerstvé houby rozkrájíme na plátky, nakládané houbičky scedíme, propláchneme vodou a krájíme také na plátky.

2

Cibuli i kořenovou zeleninu osmažíme v hrnci na másle, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, podlijeme troškou vody, přisypeme maso, houby, trochu osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme do měkka. Přilijeme vodu, vhodíme do guláše kostku Masoxu, zahustíme jíškou a dodusíme.

3

Podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept