Srnčí guláš na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš na houbách
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
360 g | Chléb konzumní |
200 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
100 g | Houby nakládané |
25 g | Jíška hotová tmavá |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
50 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
900 g | Srnčí plec |
4 g | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 179,5mg |
Draslík | 852,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Houby nakládané, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby čerstvé, Jíška hotová tmavá, Máslo čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš na houbách postup přípravy receptu:
1 | Ze srnčího plecka ořežeme všechny blány, maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, čerstvé houby rozkrájíme na plátky, nakládané houbičky scedíme, propláchneme vodou a krájíme také na plátky. |
2 | Cibuli i kořenovou zeleninu osmažíme v hrnci na másle, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, podlijeme troškou vody, přisypeme maso, houby, trochu osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme do měkka. Přilijeme vodu, vhodíme do guláše kostku Masoxu, zahustíme jíškou a dodusíme. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.